076-5156572

Van Dam Bodegraven

Van Dam Bodegraven B.V. is zelfstandig producent van reinigingsmiddelen voor de Nederlandse en Europese markt en is uitgegroeid tot een toonaangevende ‘private label’- en ‘contract filling’-fabrikant. Al vele jaren produceren we voor een aantal gerenommeerde Europese retail-ketens en multinationals. Behalve op activiteiten in de Benelux, is Van Dam Bodegraven B.V. sterk gericht op de export. Van Dam Bodegraven B.V. beschikt over een productielocatie en kantoor in Bodegraven en over een verkoopkantoor in Mülheim an der Ruhr (Duitsland). Kwaliteit, flexibiliteit en servicegerichtheid zijn de kernwoorden waarmee Van Dam Bodegraven B.V. zich al ruim 80 jaar onderscheidt in de markt. Meer hierover op http://www.vandambodegraven.nl

 

In de zoektocht van Van Dam Bodegraven naar een geschikt meetsysteem van haar afvullijnen zijn we terechtgekomen bij MyPlantFloor (MPF) van Agilitec. Meteen vanaf het begin was er een klik met het programma. Met name de combinatie van het kunnen plannen aan de hand van het grafische planbord, het meten van de ombouwtijden via het SMED systeem, alsmede de algehele look-and-feel van het systeem heeft ons ertoe gezet om voor MPF te kiezen.

 

De uiteindelijke kosten van de gehele implementatie, software en plus bijbehorende hardware heeft ons verrast in positieve zin. Je krijgt veel waar voor je geld. We maken er inmiddels al een tijdje gebruik van en wat ons opvalt is dat de acceptatie van de gebruikers, zowel de operators als het management, hoog is. Niet alleen vanwege het feit dat het makkelijk te begrijpen is, maar ook omdat eenieder inziet dat het ons als organisatie veel gaat brengen.

 

Ook nu dat we het programma goed en wel gebruiken is er nog ruimte voor verbetering. In goed overleg tussen van Dam en Agilitec worden uitbreidingen en wijzingen gemakkelijk en snel doorgevoerd. Veel testwerk zit er voor ons als gebruikers niet aan vast, vrijwel direct worden de aanpassingen gedaan en naar volle tevredenheid.

 

Nu is het zaak dat we alle beschikbare informatie goed gaan analyseren. MPF helpt ons daarbij doordat de analyse structuur eenvoudig te doorgronden is. Op elk niveau is informatie beschikbaar en begrijpelijk. Het is dan ook zaak dat Van Dam daar wat mee gaat doen. Aanpassingen en verbeteringen aan de lijnen zorgen voor een hogere output en gemotiveerde operators. MPF helpt ons daarbij.

 

Al met al een juiste beslissing om voor MPF te kiezen. Veel soortgelijke programma zijn er in de markt, maar de combinatie die MPF biedt is uniek en past precies in het plaatje van Van Dam. We hebben tot op heden nog geen enkele spijt van onze beslissing!

 

Willem Jan Ruder (Operations manager)