076-5156572

Sibelco Europe MineralsPlus

Sibelco Europe MineralsPlus - voorheen Ankerpoort - is een van de meest vooraanstaande Europese leveranciers van minerale grondstoffen en halffabrikaten voor industriële toepassingen. Meer hierover op http://www.sibelcomineralsplus.com

 

Ik was op zoek naar naar een systeem wat een realtime overzicht gaf van hoe onze verpakkingslijnen draaiden zodat we sneller zouden kunnen anticiperen met de planning en ook inzicht zouden krijgen naar mogelijke verbeteringen.

Na een aantal gesprekken met potentiële leveranciers is de keuze gevallen op "Myplantfloor" van Agilitec.

Redenen waren:

  1. Systeem was simpel te installeren, plaatsen fotocellen, koppelen aan het netwerk en binnen een dag hadden we de eerste lijn in beeld.
  2. Het is voor iedereen toegankelijk omdat het web based is en zonder dure licentiekosten per gebruiker.
  3. Gemakkelijk in het gebruik voor zowel onze voormannen (die nu vanuit "MyPlantFloor" de werkbonnen maken) als ook voor de operators (die de stilstandcodes ingeven en orders kiezen).
  4. In later stadium is het vrij eenvoudig om "Myplantfloor" aan het ERP systeem te koppelen en zo een automatische order afhandeling te bewerkstelligen.
  5. Je krijgt geen bedrijf binnen die het meetsysteem verkoopt in de hoop om daar vervolgens een consultant opdracht aan over te houden.

 

Inmiddels hebben we "MyPlantFloor" uitgebreid met de grafische planningsmodule welke voor iedere afdeling/werknemer toegankelijk is zonder dat de planner daar hinder van ondervindt. Ook de SMED module is inmiddels geactiveerd om onze omstel procedures te standaardiseren en te verbeteren.

 

De manier waarop Agilitec vragen en/of problemen van de klant vertaalt naar een op maat oplossing die past binnen de standaard software spreekt ons erg aan. Hierdoor wordt "MyPlantFloor" steeds beter en profiteren alle klanten mee.


Frans Ouwerkerk (Production manager)