076-5156572

LambWeston/Meijer

Lamb Weston behoort vandaag de dag tot de top drie van grootste producenten van aardappelproducten ter wereld. Ze staan bekend als leider in de industrie op het gebied van innovatie. In het bedrijf werken wereldwijd meer dan 6.200 mensen. Het produceert 3,1 miljoen ton aan aardappelproducten per jaar. Dat zijn in Europa alleen al 10 miljoen porties friet per dag!

Vanaf 1994 gaan Meijer Frozen Foods (Kruiningen) en Lamb Weston samenwerken. Lamb Weston/Meijer ontstaat. Meer hierover op http://www.lambweston-nl.com


 

Bij LambWeston /Meijer hebben we 15 verpakkings lijnen voor het verpakken van bevroren en ingedroogde producten.

 

Om ervaring op te doen met OEE monitoring zijn we destijds gestart met een pilot versie van MyPlantFloor op 4 van onze verpakkings machines. Op deze manier werden de operators vanaf het begin betrokken en gehoord voor eventuele verbeteringen.  Aan de hand van het geleerde, werd een definitieve systeem keuze gemaakt.

 

Op basis van samenwerking (Agilitec hanteert een no nonsens aanpak gecombineerd met gerichte focus op het vantevoren bepaalde eindresultaat), positieve testresultaten en postitieve feedback van de operators werd er gekozen om MyPlantFloor op alle 15 inpakmachines toe te passen.

 

Zowel tijdens als na de oplevering was er sprake van een goede en snelle service. Ook het meedenken door Agilitec, in zowel de definitie fase als de uiteindelijke implementatie, is door ons als zeer goed en prettig ervaren. Met het update & service contract zijn we altijd verzekerd van de laatste versie en worden we meteen geholpen als er problemen zijn.

 

Het pakket is modulair opgebouwd en je kunt het zo gemakkelijk dan wel ingewikkeld maken als dat jezelf vindt. Doordat wij vanuit de pilot fase het zeer eenvoudig en uitgekleed hadden, kwamen we er wel achter dat het in ons geval nodig was om de basismodule uit te breiden met (semi)automatische stilstandverantwoording zodat het voor de operator(s) eenvoudiger zou worden om de benodigde administratie te doen. Verder werd ook de automatische import van productie orders uit SAP ingeschakeld.

 

Ik denk dat we nu een pakket hebben waarbij de administratieve handelingen tot een minimum zijn teruggebracht en waarbij maximale functionaliteit wordt geboden:

  • A.d.h. van standaard report templates kunnen we in 1 oogopslag zien wat de verschillende oorzaken zijn van het niet halen van de gewenste OEE.
  • M.b.v. een top 5 aanpak elimineren we de belangrijkste veroorzakers en voeden we ons RCM (Reliability Centered Maintenance) systeem.


De data is direct toegankelijk en is betrouwbaar. De prijs is zeer concurrerend te noemen en heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Wij zijn een zeer tevreden klant.

Rinus Oudejans (Manager special projects)